Opplev Mogreina!

Mogreina er det nordligste lokalsamfunnet i Ullensaker kommune. Vi liker å tenke at vi teller rundt 2000 innbyggere, men det kan tenkes vi overdriver litt.

Mogreina har noe for enhver smak, og det beste av alt: du trenger ikke ta med lommebok. Det er nemlig komplett umulig å kjøpe noe som helst i Mogreina. Vi har ikke butikker eller spisesteder. Det eneste som koster noe er bomstasjonen på E6, men de etterfakturerer!


Herlige Hersjøen!

Hersjøen ligger vest for Trondheimsvegen i Mogreina. Området har et rikt dyreliv, med bever, elg og rådyr (samt et ikke ubetydelig antall mygg i visse perioder). Hersjøen er en viktig trekkplass, og sangsvaner samt flere andearter holder til i den isfrie delen om vinteren. Den sjeldne dvergspetten er visstnok sett der, samt rødlistede arter som andemusling og blånymfe (uten at vi vet hvordan disse ser ut).

Tips: Skaff deg en kano og opplev Hersjøen fra vannet. Det er enkel tilkomst via Risebro!

Nærhet til naturen!

Enten du er på jakt etter trikkeskinner i vinterlandskap, eller kilometervis med turstier i variert sommerlandskap - vi har alt! Spenn på deg skiene så og si rett utenfor stuedøren, og gå så langt du gidder. Bare husk på å ha nok krefter til å komme deg tilbake. Vi er ikke flere på Mogreina.

Tips: Hold mobilen klar - nesten garantert å se en elg!


Koselige kirken

Mogreina kirke er en koselig og intim trekirke oppført i 1912. Med 150 sitteplasser er kirken akkurat passe stor for oss, bortsett fra på juleaften - da gjelder det å være tidlig ute!

Tips: Ta med deg en sittepute på vei inn!

Den sentrale skolen!

Skolen er selve hjertet i bygda vår. I tillegg til å være læringsplassen til Mogreinas mer enn 200 barn, fungerer skolen også som et samlingspunkt utenom skoletiden. Gymsalen brukes til turn, bueskyting, barnegospelkor og dans for å nevne noe.

Tips: Få med deg julegrantenningen med den legendariske basaren - første søndag i advent!

Rolige Risebru

Både oldtidsvegen så vel som Den Trondhjemske Kongeveg gikk gjennom Risebru. I 1827 kom den karakteristiske steinhvelvsbrua over elva Risa. Brua ble satt i stand i 1994.

Tips: Besøk Wergelandssteinen som ble satt opp til minne om at Henrik Wergeland svinset rundt Risebru flere ganger i et forsøk på å kapre Hulda Malthe, datteren av fogden på Risebru gård. Forelskelsen resulterte i diktet «Sonnate til Hulda».


Skøytebanen i Sætreringen

Kommunen sprøyter skøytebane i Sætreringen. Naboene er flinke til å åke, så her er det store muligheter for å teste skøytene.

Tips: Hyggelig bålplass med benker, så ta med mat og drikke!

Barnehagen


Norlandia Mogreina barnehage er Mogreinas lokale barnehage. Med sine sju avdelinger og to bygg, er barnehagen en av de største i Ullensaker kommune. Barnehagen ligger bare et gangfelt fra Mogreina skole - perfekt for barna som skal videre til skolen. Barnehagen er full av forskjellige språk og kulturer blant både barn og ansatte. De er opptatt av å forsterke de gode opplevelsene av fellesskapet. Åpningstidene er kl 06.30- 17.00

Les gjerne mer om barnehagen på https://mogreina.norlandiabarnehagene.no/

Tips: Mogreina barnehage har ledige plasser!

Huset!

Så du programserien "Huset" på TV2?  En av sesongene ble selvfølgelig spilt inn i hjertet av Mogreina. Og det skjønner vi godt, med så mange gode naboer! (foto TV2)

Tips! Be om å bli oppdatert av eiendomsmeglerne derom du har planer om å flytte hit. Hus på Mogreina kan bli solgt veldig fort!