Nyheter fra Norges mest sentrale grein

40 minutter fra Oslo, seks timer fra New York - klart vi har mye å melde om!


Velkommen til årsmøte i idrettslaget!

Mogreina idrettslag innkaller til årsmøte mandag 29. april kl 19 på Mogreina skole. Sakspapirer kan lastes ned under.


Fikk du ikke med deg årsmøtet? Les sakene her!

Mogreina grendeutvalg avholdt årsmøte 14.mars. det ble vedtatt handlingsplan og nytt styre ble valgt. For mer informasjon, se link under!


Velkommen til Årsmøte!

Mogreina Grendeutvalg inviterer alle til årsmøte i grendeutvalget. Møtet finner sted på Mogreina skole torsdag 14.mars kl 19. Alle er velkomne, enten man er opptatt av hva som skjer i Mogreina, eller man bare har lyst på en kopp kaffe og litt sosialt samvær. For saksliste, se fil under.Hvem er Årets Mogreining?

Kjenner du en som gjør en ekstra innsats for Mogreina? Mogreina Grendeutvalg kårer «Årets Mogreining», og er på jakt etter gode tips!

(Mogreina, 16.oktober 2023) Mogreina er et flott sted å bo, blant annet fordi mange legger ned en ekstra innsats for den nordligste greina i Ullensaker. Det ønsker Mogreina Grendeutvalg å markere gjennom å dele ut prisen «Årets Mogreining».

- Mogreina er en fantastisk plass å bo, men det kommer ikke helt av selg selv. Mange legger ned utallige timer i form av frivillig innsats, nettopp for at andre skal ha det litt bedre i hverdagen. Det synes vi det er på tide å markere, sier leder Tom Rosenvinge i Mogreina Grendeutvalg.

Prisen, som Grendeutvalget innførte i 2019, kan deles ut årlig til en person som nedlegger eller har nedlagt et betydningsfullt arbeid for Mogreina, eller bidratt til å sette Mogreina på kartet.

Nå etterlyser grendeutvalget gode kandidater til prisen. Kjenner du noen som fortjener heder og oppmerksomhet for frivillig innsats lagt ned i Mogreina? Gå inn på https://www.visitmogreina.no/ og nominer din kandidat innen søndag 5.november 2023. Her finner du også mer informasjon om prisen.

Tore Nordmyren ble "Årets Mogreining" 2022
Tore Nordmyren ble "Årets Mogreining" 2022

Klart for Mogreinamarsjen

Satser på over 200 deltakere når Mogreinamarsjen arrangeres for 33. gang.

(Mogreina, 11. september 2023) Søndag 17. september er det igjen klart for storsamling når Visitmogreina inviterer til Mogreinamarsjen.

Mogreinamarsjen er en sosial turløype som passer for store og små. Start og mål er Mogreina skole, og underveis i turløypa er det morsomme poster med spørsmål og oppgaver for store og små.

Mogreina barnehage byr på ansiktsmaling til alle barn. Skolekorpset, bueskytterklubben og speideren har morsomme aktiviteter underveis i løypa.

- Mogreina kan tilby et bredt aktivitetstilbud for barn, og dette ønsker vi å synliggjøre gjennom marsjen. Vi håper så mange som mulig blir med på søndag, uansett om man bor i Mogreina eller kommer på besøk. Dette blir en skikkelig festdag for Mogreina, sier leder av Visitmogreina Tom Rosenvinge.

Flotte premier og gratis saft
Deltakeravgiften er satt til kr 50 per familie som inkluderer et lodd som gir mulighet for å vinne flotte premier når man har kommet i mål.

Det blir gratis saft til alle barn. I tillegg blir det mulig å kjøpe mat og drikke, eller man kan nyte medbrakt mat på oppsatte bord og benker.

Program søndag 18. september:
12.00-13.00 Mogreinamarsjen (man velger selv når man vil starte)
14.00 Loddtrekning i skolegården for alle startende
14.30 Arrangement slutt


Klart for ordførerdebatt i Mogreina. Og forsvarsministeren kommer.

Skole, bolig og kollektivtransport på agendaen når ordførerkandidatene skal kjempe om stemmer i Mogreina. I tillegg kommer forsvarsministeren.

(Mogreina, 28. august 2021) Onsdag 30.august blir det grendedebatt i Mogreina med komunestyrepartienes ordførerkandidater.

- Vi gleder oss til stormønstring, og forhåpentligvis skal vi få klarhet i hva de forskjellige partiene har av ambisjoner for Mogreina de neste årene, sier leder av grendeutvalget Tom Rosenvinge.

Som i 2019 har ordførerkandidatene meldt sin ankomst. Tre av temaene som allerede er varslet er skole, boligutvikling og kollektivtransport.

- Skolen trenger sårt en oppgradering, såpass fortjener barna i Mogreina. I tillegg blir det interessant å få avklart hvor partiene står i forhold til bolig- og næringsutvikling, samt fraværet av kollektivtransport vest i Mogreina, fortsetter Rosenvinge.

Hvor: Mogreina skole, gymsalen
Når: Onsdag 30.august kl 19-21 (Forsvarsministeren fra kl 18)
Med: Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, KrF, MDG, Rødt, Senterpartiet, SV og Venstre.

Forsvarsministeren kommer
Forsvarsminister Bjørn Arild Gram har meldt sin ankomst til Mogreina. Dette skjer klokken 18, altså en time før debatten starter. Grendeutvalget har de siste årene jobbet for en større prioritering av Mogreina som huser rundt 2000 mennesker.

- Sessvoll, Trandum og Trandumskogen er viktige historiske navn i Mogreina i tillegg til at de utgjør store arbeidsplasser. Da er det ekstra hyggelig å få få forsvarsministeren på besøk. Alt i alt blir det en spennende dag for alle som har et engasjement for den fine greina vår, avslutter Rosenvinge.


Hold av datoen - det er klart for Mogreinamarsjen!

Søndag 17. september kl 12-15 er det igjen klart for Mogreinamarsjen, en familievennlig turløype for store og små. Start og mål blir på skolen, og underveis blir det morsomme poster og aktiviteter.

Sjekk @visitmogreina på Facebook for mer informasjon!


Protokoll fra årsmøtet kan lastes ned her!

Årsmøtet ble avholdt 23.mars med totalt 16 stemmeberettigede. Det ble vedtatt ny handlingsplan for de neste fire årene. I tillegg ble følgende personer valgt til grendeutvalget:

Leder: Tom Rosenvinge
Nestleder: Are Møller Poulsen (ny)
Kasserer: Tone Elstad (ny)
Sekretær: Anne-Katrine Flottorp Sæbu
Styremedlem: Stein Ove Gudmundsrud
Styremedlem: Siri Jensen
Styremedlem: Kim Kofstad


Velkommen til årsmøte i grendeutvalget!

Vi håper å se så mange som mulig, og vil i tillegg til årsmøtet presentere planene for ny idrettshall i Mogreina.


Skulle levere ved - ble selv overrasket

Tore Nordmyrens ved har i flere år varmet Mogreina. Lørdag fikk han selv en oppmerksomhet som varmet.

(Mogreina, 14.02.22) Med sitt engasjement og sin ved har Tore Nordmyren har i en årrekke bidratt til å gjøre Mogreina til et litt bedre sted å bo. Som en takk for innsatsen så langt ble han i helgen hedret med utmerkelsen «Årets Mogreining» som hvert år deles ut av Mogreina Grendeutvalg.

Nordmyren har engasjert seg i lokalmiljøet helt siden han flyttet til Mogreina for 16 år siden og tok over familiegården. I en årrekke har julegranen i skolegården på Mogreina blitt levert av Nordmyren, kostnadsfritt og ferdig oppsatt.

I tillegg har det blitt en tradisjon at åtte sekker med Nordmyrens ved går til en heldig vinner på julebasaren hvert år. I år ville tilfeldighetene det slik at disse gikk til Siri Jensen som selv sitter i grendeutvalget. Dermed var plottet lagt for en overraskende overrekkelse av prisen når sekkene skulle hentes.

- Hva ville vil julegrantenningen på skolen vært uten Tores innsats for juletre i skolegården? Og hvor mange sekker ved har han ikke delt ut på basaren gjennom årene? Dette i tillegg til utrettelig innsats i alt fra menighetsråd, bygging av gapahuk og diverse annen frivillig innsats gjør han til en svært verdig vinner av prisen «Årets Mogreining», sier leder av grendeutvalget Tom Rosenvinge som også var med på overrekkelsen.

- Vi har en flott bygd som er verdt å ta vare på og utvikle, sier Tore Nordmyren som selv aldri hadde tenkt tanken at han kunne være kandidat til prisen.

Om «Årets Mogreining»
Prisen «Årets Mogreining» kan årlig tildeles en person som nedlegger, eller har nedlagt, et betydningsfullt arbeid for Mogreina, eller bidratt til å sette Mogreina på kartet. Det er Visitmogreina (aka Mogreina Grendeutvalg) som deler ut prisen etter nominasjon fra innbyggere i Mogreina.

Tidligere vinnere av «Årets Mogreining»:
2021: June Cathrine Berge
2020: Magne Jensen
2019: Vidar Larsen

Årets Mogreining: Tore Nordmyren sammen med grendeutvalget ved Tom Rosenvinge og Siri Jensen
Årets Mogreining: Tore Nordmyren sammen med grendeutvalget ved Tom Rosenvinge og Siri Jensen

Kraftledningen gjennom Mogreina legges om

09.02.23: NVE har gitt Elvia konsesjon til å legge om kraftledningene som går gjennom Mogreina. Ny trasé blir langs E6 mellom Dal og Hovinmoen. Les hele konsesjonssaken i lenken under.


Arbeidet med idrettshall i Mogreina er i gang!

Positive signaler - mye tyder på at det blir et skikkelig nærmiljøsenter i Mogreina! 

Kommunen har startet arbeidet med prosjektering av idrettshall i Mogreina. Det er etablert en referansegruppe der representanter fra grendeutvalget, skolen, FAU, idrettsråd og kulturråd med flere. Basert på innspill fra referansegruppen kunne kommunen i uke 2 presentere et mulighetsstudie.

- Mye arbeid gjenstår, og det endelige resultatet vil nok bli annerledes, men så langt lover det godt for Mogreina, uttaler Tom Rosenvinge, leder av Mogreina Grendeutvalg. 

Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart det er mer å fortelle om!

Har du innspill til planene eller spørsmål kan du gi tilbakemelding på linken under! 


- Viktig for nærmiljøet

Strålende høstvær, tipp topp stemning og full jubel da Visitmogreina arrangerte sosial turmarsj på Mogreina søndag.

- Løypa var litt lang, men det var morsomt, sier Alma, Andreas og Tilde.

Syvendeklassingene var tre av 200 deltakere som gjennomførte årets turløype på 4,2 kilometer da Mogreinamarsjen ble arrangert for 32. gang.

- For et lokalmiljø som Mogreina er det viktig med gode møteplasser. Sånn sett er Mogreinamarsjen mer enn bare en marsj, det er også et viktig sosialt tiltak for alle i Mogreina, sier leder av Visitmogreina Tom Rosenvinge.

Også i år stilte en rekke lag og foreninger opp med forskjellige aktivitetstilbud. Men mest stas var nok besøket av Politiet og muligheten til å prøvesitte en ekte politibil.

- Politiet er en viktig samfunnsbygger og vi er veldig glade for at de hadde anledning til å komme på besøk. Jeg tipper flere ble rekruttert til fremtidig polititjeneste i dag, noe som er langt å foretrekke fremfor at man havner i baksetet, avslutter Rosenvinge.

Alma, Andreas og Tilde var tre av 200 som gikk marsjen
Alma, Andreas og Tilde var tre av 200 som gikk marsjen
Politibil er alltid stas!
Politibil er alltid stas!

Velkommen til Mogreinamarsjen!

Søndag 18. september kan vi igjen ønske velkommen til Mogreinamarsjen, en morsom og sosial turløype som passer like godt for store som for små. Det blir morsomme poster underveis, og trekning av flotte premier etter gjennomført marsj.

Start og mål er på Mogreina skole med start mellom 13 og 14 - alt ettersom hva som passer deg best.

Her er noe av hva du kan få med deg i tillegg til selve turen:

 • Speideren vil selge pølser i skogen.
 • Korpset har egen post med morsom aktivitet
 • Barnehagen sørger for ansiktsmaling i skolegården
 • Prøv ekte pil og bue på bueskytterbanen
 • Bygdekvinnelaget steker og selger sveler og kaffe
 • Prøvesitt en ekte politibil
 • Gratis saft til alle barn

Ta gjerne med mat selv. Det er sitteplass til alle!

Program:
13.00-14.00 Start når det passer deg
Ca 15.00 Loddtrekning
Ca 15.30 Arrangement slutt

Pris: Kr 50 per familie

Vi gleder oss ti å se så mange som mulig søndag 18. september!Grendepotten: Nye instrumenter, utstyr til skøytebanen og mer sosialt for alle

Mogreina Grendeutvalg har tildelt midler fra Grendepotten. Korpset får nye instrumenter og idrettslaget får utstyr til skøytebanen. I tillegg skal Vinterfestivalen og Mogreinamarsjen skape enda større engasjement for alle i Mogreina.

(Mogreina, 3. juni 2022) Hvert år fordeler Mogreina Grendeutvalg midler til nærmiljøtiltak til lokale lag og foreninger. Pengene, som er en tildeling fra kommunen, skal initiere og støtte positiv aktivitet som fremmer et godt nærmiljø.

For 2022 fordeles 37.100 kroner på følgende:

 • Mogreina skolekorps: 14.000 kr til instrumenter
 • Mogreina Menighetsråd: 7500 kr til Vinterfestivalen 5. februar 2023
 • Mogreina idrettslag: 9000 kr til innkjøp utstyr til skøytebanen som kan brukes av alle.
 • Mogreina Grendeutvalg: 5000 kr til Mogreinamarsjen 2022.

Resterende 1600 kr går til administrasjon av ordningen i henhold til reglene for tildeling.

Nye instrumenter til korpset
Mogreina skolekorps har hatt en økende aktivitet de siste årene. Å ha et korps som representerer greina er viktig, både for det sosiale og ikke minst for identiteten til Mogreina. Nye instrumenter er en forutsetning for denne aktiviteten.

Klart for ny vinterfestival
Vinterfestivalen ble arrangert for første gang i februar 2022. Arrangementet, som gjerne kan kalles en utvidet akedag for hele familien, samlet rundt 70 deltakere med leker, grilling og sosialt samvær. For 2023 planlegges en opptrapping av arrangementet som vil bli den største sosiale familievinterhappeningen i Mogreina.

Utstyr til alle som er glade i skøyter
Kommunen sørger for at det er skøyteis i Sætreringen, et svært populært aktivitetstilbud vinterstid. Mogreina Idrettslag ønsker å forsterke aktiviteten, og har derfor fått midler til utstyr som kan brukes av alle som besøker isen, uavhengig av idrettslaget.

Mogreinamarsj for alle
Mogreinamarsjen har en over 30 år lang historie, og trekker årlig mellom 200 og 300 deltakere. Etter to år med pandemi ønsker Grendeutvalget å forsterke arrangementet ytterligere.

Berømmer kommunen
Grendeutvalget benytter anledningen til å berømme kommunen og ordningen med midler til lokale tiltak.

- Samlet sett mener vi at vi har fått til en fordeling som stimulerer til å forsterke sosialt samhold i Mogreina på tvers av interesser og alder. Vi må berømme Ullensaker kommune for at de opprettholder "Grendepotten». Takket være fornuftige politikere med et stort hjerte skapes det raske og gode nærmiljøtiltak som ellers ville medført lange prosesser. Også håper vi de som ikke fikk tildelt midler i år fortsetter å søke. At man ikke blir tildelt betyr ikke at tiltaket ikke er godt, sier leder av Mogreina Grendeutvalg, Tom Rosenvinge.

Korpset, her representert av Marie og Sigrid, får støtte til nye instrumenter.
Korpset, her representert av Marie og Sigrid, får støtte til nye instrumenter.

Nytt styremedlem i Visitmogreina

Velkommen til Kim Kofstad

Årsmøtet 2022 ble gjennomført 24. mars. Ingen store endringer i verken styret eller handlingsplaner, men Kim Kofstad ble enstemmig klappet inn i grendeutvalget etter at Marianne Dahle ikke ønsket gjenvalg. Tusen takk for innsatsen til Marianne, og velkommen til Kim!

For oversikt over styret, klikk HER

For fullstendig protokoll, se link under.


Velkommen til årsmøte!

Mogreina Grendeutvalg avholder årsmøte torsdag 24. mars kl 19 på Mogreina skole. Vi håper så mange som mulig vil komme!

For sakspapirer, se under.
June-Cathrine Berge er "Årets Mogreining 2021"
June-Cathrine Berge er "Årets Mogreining 2021"

June-Cathrine Berge kåret til «Årets Mogreining»

(Mogreina, 19.02.22) June-Cathrine Berge har vært leder av Mogreina skolekorps i nesten fem år. I løpet av disse fem årene har hun vært til stede på utallige øvelser. Sånn sett var det ikke noe spesielt med tirdagens øvelse. Trodde hun.

Men da hun ble bedt om å ta en tur inn i aulaen på Nordby ungdomsskole sto korpset og Visitmogreina klare med både marsj, diplom og blomster. Tom Rosenvinge i Visitmogreina forteller at det er en særdeles velfortjent vinner av prisen «Årets Mogreining».

- Gjennom sitt brennende engasjement og blide vesen, har June gitt en ny generasjon Mogreininger en mulighet, og inspirasjon, til å oppleve gleden med musikk samtidig som sosialt samhold og vennskap har stått høyt på agendaen, forteller Rosenvinge.

Det har vært god rekruttering til korpset fra Mogreina de siste årene. Mye av æren for dette kan tilskrives June Berges engasjement. Under Mogreinamarsjen har hun vært primus motor for korpsets alltid kreative stand, senest i 2021 da kasting av stortromme ble en braksuksess både for store og små.

De siste årene har hun også hatt ansvaret for korpsets loppemarked, i tillegg til å inneha flere andre frivillige verv i forskjellige lag og foreninger i Ullensaker.

I uttalelsen fra Visitmogreina heter det videre at hennes utrettelige arbeid for å sikre en korpsbevegelse i Ullensakers nordligste bygd, hennes positivitet og mange gode forslag og ideer, har gjort Mogreina til et bedre samfunn å bo i, samt å vokse opp i.

Om «Årets Mogreining»
Prisen «Årets Mogreining» kan årlig tildeles en person som nedlegger, eller har nedlagt, et betydningsfullt arbeid for Mogreina, eller bidratt til å sette Mogreina på kartet. Det er Visitmogreina (aka Mogreina Grendeutvalg) som deler ut prisen etter nominasjon fra innbyggere i Mogreina.

Tidligere vinnere av «Årets Mogreining»:
2019: Vidar Larsen
2020: Magne Jensen


Nye ansikter i Visitmogreina!

Siri Jensen og Yvonne Lauritzen Finanger valgt inn som nye styremedlemmer

6.september kunne Årsmøtet i Visitmogreina endelig avholdes. Blant sakene som sto på dagsorden var valg av nye styrerepresentanter. Ikke uventet ble valgkomiteens innstilling enstemmig godkjent. Det betyr at Siri Jensen og Yvonne Lauritzen Finanger komplementerer styret som nå består av følgende personer:

 • Tom Rosenvinge, Leder
 • May Helen Lundberg, Nestleder
 • Kjetil Prestbakmo, Kasserer 
 • Anne-Katrine Sæbu, Styremedlem
 • Stein Ove Gudmundsrud, Styremedlem
 • Marianne Dahle, Styremedlem
 • Siri Jensen, Styremedlem (ny)
 • Yvonne Lauritzen Finanger, Styremedlem (ny)


Årsmøtet vedtok å videreføre tidligere vedtatte handlingsplan. I korte trekk betyr det at styret skal jobbe for et godt oppvekstmiljø i Mogreina, herunder bevaring av skolen og være pådriver for utbygging av en idrettshall. 

Salget av Norrøna har satt Visitmogreina i en god økonomisk situasjon. Midlene fra salget ble besluttet satt inn på et fond der rentene kan disponeres for fremtidige gode formål i Mogreina.

For protokoll fra årsmøtet, klikk på knappen under.


- Kjempegøy med marsj!

Ny stormønstring da Mogreinamarsjen ble arrangert for 31.gang.

(Mogreina, 20. september 2021) Etter ett år med pandemipause kunne små og store igjen delta på Mogreinamarsjen. Tre av deltagerne var helt enig i at tur i Mogreinaskogen er helt topp når man kan gjøre det sammen.

- Kjempegøy med Mogreinamarsj, var dommen fra Oda og Milea Johnsen og kusine Hayley Meistad Frøland (se bilde).


Med start og mål på skolen var det duket for festdag i Mogreina. Nærmere 300 personer gjennomførte utendørsarrangementet i valgfrie to eller fire kilometers løyper.

- Vi er veldig glade for å være i gang igjen. Fjoråret ble spesielt, men desto gledeligere er det at Mogreiningene igjen stiller opp når bygda inviterer til fest, sier nestleder i Visitmogreina May Helen Lundberg.

Ullensaker Bueskytterklubb, Jessheim - Hovin - Mogreina Skolekorps, Mogreina barnehage, Mogreina menighetsråd, Mogreina Idrettslag og 5. Eidsvoll Speidergruppe var blant postene deltakerne måtte innom for å fullføre marsjen.

- Målet er at lag og foreninger kan benytte marsjen til å synliggjøre aktivitetstilbudet i Mogreina, og kanskje også rekruttere noen nye ansikter. Tilbudet er stort, så det er viktig å synliggjøre dette, fortsetter Lundberg.

Visitmogreina har som mål å øke aktivitetstilbudet i Mogreina. I tillegg til Mogreinamarsjen planlegges det for flere arrangementer i 2022.

- Vi mener det er rom for flere storhappeninger på Mogreina. Mogreinamarsjen har vært en suksess i mange år. Fra og med neste år satser vi på ytterligere ett stort arrangement på Mogreina. Det er bare å følge med, for det er på Mogreina det skjer, avslutter Lundberg.

Speideren solgte pølser og pinnebrød. To av kundene var sjetteklassingene Tilde Rosenvinge og Emma Nagel.


Trommekasting i regi av Jessheim Hovin Mogreina skolekorps var en av aktivitetene i årets Mogreinamarsj.

Se video fra Mogreinamarsjen ved å klikke på knappen under!


Endelig klart for å samle greina!

Visitmogreina inviterer til ny Mogreinamarsj for hele familien.

(Mogreina, 15. september 2021) Søndag 19. september arrangeres Mogreinamarsjen, en sosial turløype som passer like godt for store som for små. Fjorårets marsj måtte dessverre avlyses grunnet pandemien, men arrangør Visitmogreina håper igjen på rekordoppslutning når marsjen arrangeres for 31. gang.

Mogreinamarsjen er en sosial turløype for store og små. Man kan velge mellom løyper på ca to eller fem kilometer. Både start og målgang er på Mogreina skole. Underveis blir det morsomme poster i regi fra barnehagen, skolekorpset, idrettslaget, speideren og menighetsrådet.

- Vi håper at så mange som mulig blir med på turen, uansett om man bor i Mogreina eller kommer på besøk. Vi er veldig glade for oppslutningen fra lokale lag, foreninger og institusjoner, og er helt sikre på at dette kommer til å bli en skikkelig festdag for Mogreina, sier nestleder i Visitmogreina, May Helen Lundberg.

Flotte premier og gratis saft
Deltakeravgiften er satt til kr 50 per familie som inkluderer et lodd som gir mulighet for å vinne flotte premier når man har kommet i mål.

Det blir gratis saft til alle barn. I tillegg blir det mulig å kjøpe mat og drikke, eller man kan nyte medbrakt mat på oppsatte bord og benker.

- Vi håper å se så mange som mulig. Vi har god plass, så her blir det mulig å oppleve lokal folkefest samtidig som vi holder nødvendig avstand, avslutter Lundberg.

Program søndag 19. september:
13.00-14.00   Start Mogreinamarsjen
15.00              Loddtrekning
16.30              Arrangement sluttInnkalling til utsatt Årsmøte2021

Årsmøtet 2021 ble utsatt grunnet smittesituasjonen. Ny dato er mandag 6. september kl 20 på Best Western Leto Arena (Letohallen). Papirer kan lastes ned i link under.

Til behandling:

 • Godkjenning av årsberetning 2020
 • Godkjenning av regnskap 2020
 • Behandle innkomne forslag: Norrønafondet og Vedtektsendring
 • Vedta handlingsplan 2021
 • Vedta budsjett 2021
 • Valg av styre, revisor og valgkomité


Penger til ny gapahuk

Visitmogreina har tildelt midler fra Grendepotten. I 2021 støttes byggingen av ny gapahuk i Mogreinaskogen.

(Mogreina, 22. juni 2021) Visitmogreina deler ut midler til nærmiljøtiltak til lokale lag og foreninger. Pengene, som er en tildeling fra kommunen, skal initiere og støtte positiv aktivitet som fremmer et godt nærmiljø.

I år får FAU Mogreina skole kr 20.000 til oppføring av ny gapahuk i skogen ved Mogreina skole.

- Gapahuken er et viktig samlingspunkt for barna i Mogreina, enten i skoletiden som en del av undervisningen, eller på fritiden sammen med familien. Når den gamle gapahuken først måtte rives, vil disse midlene bidra til et nytt og oppgradert samlingssted for alle i Mogreina, sier leder i Visitmogreina, Tom Rosenvinge.

Gapahuken skal oppføres som et ledd i undervisningen for elever ved Mogreina skole, og er ventet å stå ferdig høsten 2021. Så mange som 60 personer vil få plass i den nye gapahuken.

Også Mogreina Idrettslag (MIL) kan vente seg penger fra årets grendepott. Idrettslaget, som har eksistert i knapt to år, får dekket utgifter til et nytt utstyrsskap, noe som gjør det enklere for MIL å arrangere idrettsskole for barna i Mogreina.

- Vi synes det er veldig hyggelig at Ullensaker kommune har funnet rom i budsjettet for tilskudd til nærmiljøtiltak, populært kalt "Grendepotten». Dette er midler som kommer grasrota til gode både raskt og effektivt. Dessuten bidrar det til å skape engasjement i lokalmiljøet. Veldig hyggelig for oss, og veldig gledelig for de som drar nytte av pengene, avslutter Tom Rosenvinge.


Save the date: Mogreinamarsjen 2021

Hold av datoen allerede nå! Søndag 19. september er det igjen klart for Mogreinamarsjen! Sett av dagen og ta med hele familien. I tillegg til frisk luft garanterer vi morsomme aktiviteter og oppgaver for alle!


Årsmøte i Mogreina Grendeutvalg (Visitmogreina)

Mogreina Grendeutvalg skulle ha avholdt årsmøte kl 19 torsdag 25. mars 2021 på Mogreina skole. Grunnet smittesituasjon utsettes årsmøtet til på ubestemt tid. Papirer kan lastes ned i link under.

Til behandling:

 • Godkjenning av årsberetning 2020
 • Godkjenning av regnskap 2020
 • Behandle innkomne forslag: Norrønafondet og Vedtektsendring
 • Vedta handlingsplan 2021 
 • Vedta budsjett 2021
 • Valg av styre, revisor og valgkomité

Høringssvar - ny kraftledning Gjestad-Hovinmoen-Dal

- Legg ny kraftledning utenom tettbebyggelse!

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har mottatt konsesjonssøknad fra Elvia for å bygge ny 132kv kraftledning gjennom Mogreina. 

Mogreina Grendeutvalg har foretatt en vurdering av de alternative forslagene som foreligger i søknaden fra Elvia.

I høringssvaret uttrykker vi positivitet til at Elvia vurderer andre traseer en dagens som går gjennom Trollringen-Møllerstadjordet-Skoleringen der det bor mange mennesker inkludert barn.

Grendeutvalget er opptatt av å sikre et godt bomiljø for Mogreinas befolkning. Vi mener derfor at den beste løsningen for fremtidig trase vil være å flytte eksisterende trase fra Trollringen/Møllerstadjordet/Skoleringen. Videre at eksisterende trase fjernes ved en omlegging.

For mer informasjon om konsesjonssøknaden, se linken under.


Årsmøte i Mogreina Grendeutvalg (Visitmogreina)

Mogreina Grendeutvalg avholder årsmøte torsdag 25. mars 2021 kl. 19.00 på Mogreina skole (med forbehold om smittesituasjon)

Til behandling:

 • Godkjenning av årsberetning 2020
 • Godkjenning av regnskap 2020
 • Behandle innkomne forslag
 • Vedta handlingsplan 2021
 • Vedta budsjett 2021
 • Valg av styre, revisor og valgkomité

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret i hende senest 11. mars til e-post mgu@visitmogreina.no.

Årsmøtepapirer og endelig oppmøtested blir tilgjengeliggjort på www.visitmogreina.no senest 18. mars.

Vel møtt!

Styret, Mogreina Grendeutvalg/Visitmogreina


Magne Jensen er «Årets Mogreining»!

(Mogreina, 10.01.21) I 2019 fikk Vidar Larsen tittelen «Årets Mogreining» for sin innsats med mer enn 20 år med løypekjøring i Mogreina. For 2020 er Magne Jensen (73) tildelt prisen.

Magne Jensen har vokst opp i Mogreina. Selv om han er pensjonist har han fortsatt et brennende engasjement for lokalsamfunnet og menneskene som bor i Mogreina.

Han har gjennom årene hatt verv i alt fra menighetsrådet til skolekorps, grendeutvalg og idrettslaget. Han har være bussvakt for barna på Mogreina skole, og er å anse som selvskreven på alle årsmøter og dugnader i greina.

- Magne har gjennom flere år bidratt til Mogreina som lokalsamfunn. Han er kanskje ikke den mest synlige, men like fullt den hjelpende hånden som stiller opp for at lokalsamfunnet skal gå rundt. Trengs det en ildsjel er Magne alltid der, uttaler Tom Rosenvinge, leder av Visitmogreina, også kjent som Mogreina Grendeutvalg.

Koronapandemien forsinket årets utdeling litt, men i starten av januar kunne Magne Jensen motta det synlige beviset på at han er den andre i rekken av «Årets Mogreining», en pris som deles ut årlig av Visitmogreina. I alt syv personer ble i år nominert til prisen gjennom et tyvetalls nominasjoner.

- Mogreina er et fantastisk sted å bo, men det kommer ikke helt av selg selv. Mange legger årlig ned utallige timer for at greina vår skal være et spesielt sted å bo. Det ønsker vi å markere gjennom denne prisen, fortsetter Tom Rosenvinge.

Prisen «Årets Mogreining» kan årlig tildeles en person som nedlegger, eller har nedlagt, et betydningsfullt arbeid for Mogreina, eller bidratt til å sette Mogreina på kartet. For å tildeles prisen må man nomineres av Mogreinas befolkning.

Tidligere vinnere:
2019: Vidar Larsen


Hvem er Årets Mogreining 2020?

I 2019 fikk Vidar Larsen tittelen «Årets Mogreining» for mer enn 20 år med løypekjøring i Mogreina. Nå jakter Visitmogreina nye kandidater til tittelen.

(Mogreina, 19. november 2020) Vidar Larsen har i sin tid som løypekjører slitt ut tre snøscootere i arbeidet med å gi Mogreina gode skispor. For dette arbeidet ble han førstemann til å motta prisen «Årets Mogreining» i 2019. Nå leter Visitmogreina etter en ny verdig kandidat til prisen.

Mogreina er et flott sted å bo takket være utallige ildsjeler som hvert år gjør det lille ekstra for greina. Mange kan fortjene prisen, og Visitmogreina håper at flest mulig går inn på www.visitmogreina.no for å nominere kandidater.

«Årets Mogreining» kan årlig deles ut til en person som nedlegger eller har nedlagt et betydningsfullt arbeid for Mogreina, eller bidratt til å sette Mogreina på kartet.

Fristen for å nominere til «Årets Mogreining» er 10. desember 2020. For mer informasjon om prisen, samt nominasjonsskjema, se https://www.visitmogreina.no/arets-mogreining/ Mogreina Idrettslag får 20.000 fra Grendepotten

- Arbeidet det nystartede idrettslaget har gjort for barna i Mogreina fortjener en påskjønnelse

(Mogreina, 10.november 2020) Mogreina Grendeutvalg, populært kalt Visitmogreina, har i 2020 igjen hatt gleden av å tildele midler til nærmiljøtiltak til lokale lag og foreninger. Pengene, som er en tildeling fra kommunen, skal initiere og støtte positiv aktivitet som fremmer et godt nærmiljø.

- I år var det ingen tvil. Mogreina Idrettslag ble stiftet i august 2019, og har det siste året drevet aktivitet for over 50 barn i tillegg til at det er startet en innebandygruppe for voksne. Vi kan ikke tenke oss en mer verdig mottaker av årets grendepott, sier Tom Rosenvinge, leder av Visitmogreina.

Det ferske idrettslaget har en inkluderende lavterskelprofil som innebærer at alle barn skal kunne delta uavhengig av forutsetninger og behov. Midlene skal gå til nye arrangementer i Mogreina, samt innkjøp av utstyr.

Den totale tildelingen fra Ullensaker kommune var  i 2020 på 28.000 kroner. 20.000 ble tildelt idrettslaget, mens Visitmogreina disponerer de resterende midlene til andre tiltak i Mogreina.

Da nestleder i Visitmogreina også er leder av Mogreina Idrettslag, var vedkommende ikke til stede da styret behandlet saken. 


Ekstraordinært årsmøte Mogreina Grendeutvalg

Mogreina Grendeutvalg (Visitmogreina) avholder ekstraordinært årsmøte tirsdag 8. september 2020 kl 20:00.

NB: Pga begrenset kapasitet på skolen og covid-19 hensyn er årsmøte flyttet til Norrøna Grendehus.

Til behandling:

 • Godkjenning av signert avtale for salg av Norrøna Grendehus.

Styret viser til enstemmig vedtak på årsmøte til Mogreina grendeutvalg 12.februar 2019, sak 5.2. Styret har nå godtatt et bud fra en utbygger for salg av Tussefaret 2, med forbehold om vedtak i årsmøte.

Innkalling til ekstraordinært årsmøte ligger i link nedenfor.

Vel møtt

Årsmøte i Mogreina Grendeutvalg

Mogreina Grendeutvalg (Visitmogreina) avholder årsmøte torsdag 27. februar 2020 kl. 19.00 på Mogreina skole

Til behandling:

 • Godkjenning av årsberetning 2019
 • Godkjenning av regnskap 2019
 • Behandle innkomne forslag
 • Vedta handlingsplan 2020
 • Vedta budsjett 2020
 • Valg av styre, revisor og valgkomité

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret i hende senest 13. februar til e-post mgu@visitmogreina.no.

Forslag til kandidater i styret kan rettes til valgkomiteens leder (se kontaktinfo i venstremenyen) 

Årsmøtepapirer ligger i linken under:


Vidar Larsen er «Årets Mogreining» 2019

Vidar Larsen er først og fremst kjent som løypekjøreren i Mogreina. I romjula mottok han det synlige beviset på takken fra lokalsamfunnet.

(Mogreina, 31.12.19) Tidligere i år etterlyste Visitmogreina kandidater til «Årets Mogreining». Responsen var god, og én kandidat utpekte seg.

Vidar Larsen har kjørt skiløyper i og rundt Mogreina i over 20 år. I sin tid som løypekjører har han slitt ut tre snøscootere i arbeidet med å gi Mogreina gode skispor.

- Når vi først skal kåre «Årets Mogreining», er det ekstra hyggelig å kunne gjøre stas på en ekte Mogreining som i år etter år har lagt ned hundrevis av mil og timer for at andre skal trives i lokalmiljøet, sier leder av Visitmogreina, Tom Rosenvinge.

I romjula kunne Vidar Larsen ta imot det synlige beviset på at han er den første i rekken av «Årets Mogreining», en ny pris som skal deles ut årlig av Visitmogreina.

Prisen «Årets Mogreining» kan årlig tildeles en person som nedlegger, eller har nedlagt, et betydningsfullt arbeid for Mogreina, eller bidratt til å sette Mogreina på kartet. For å tildeles prisen må man nomineres av Mogreinas befolkning.

- Mogreina er en fantastisk plass å bo, men det kommer ikke helt av selg selv. Mange legger ned utallige timer i form av frivillig innsats, nettopp for at andre skal ha det litt bedre i hverdagen. Det synes vi det er på tide å markere, fortsetter Tom Rosenvinge.


Forventer større prioritering av Mogreina

Grendeutvalget vil ha mindre støy og mer lokalmiljø i ny kommuneplan.

(Mogreina, 31. oktober 2019) Ullensaker kommune har hatt forslag til kommuneplan ute på høring. De viktigste sakene som grendeutvalget har kommentert er:

 • Ny godsterminal mellom Hauerster og Mogreina
 • Omregulering av Hersjøen Camping
 • Omregulering av areal på andre siden av vegen for Mogriena skole.
 • Tredje rullebane ved OSL

Grendeutvalget er ikke fornøyd med kommunens prioriteringer, og forventer større innsats for å sikre bevaringen av Mogreina som lokalsamfunn.

Grendeutvalgets høringsuttalelse kan leses i sin helhet i linken under.


Ny stormønstring i Mogreina

Hesteridning, bueskyting og BMX-sykling. Mulighetene var mange for alle som deltok i Mogreinamarsjen søndag 15. september.

(Mogreina, 16. september 2019) 265 deltakere benyttet finværet til å gjennomføre Mogreinamarsjen som i år ble arrangert for 30. gang.

Foruten å kunne velge mellom lang (5,5km) og kort (2,5km) turløype, fikk alle barn mulighet til å prøve nye aktiviteter.

- Vi vil at Mogreinamarsjen skal speile aktivitetstilbudet i Mogreina. Sosialt samhold gjennom fritidsaktiviteter er viktig. Da er Mogreinamarsjen en veldig fin anledning til å la barna prøve noe nytt, sier leder av Visitmogreina Tom Rosenvinge.

Nytt idrettslag starter aktivitet
For første gang siden 70-tallet var Mogreina Idrettslag (MIL) igjen på plass. MIL, som ble stiftet i slutten av august, starter idrettsskole førstkommende onsdag kl 18 for alle mellom tre og ni år.

- Barna i Mogreina har krav på et godt fritidstilbud. Vi har noen aktiviteter her i dag, men savner en enkel aktivitetstrening for de minste. Vi er veldig glade for at dette nå kommer på plass, sier leder i MIL, May Helen Lundberg.

Idrettsskolen starter onsdag 18. september kl 18-19 på Mogreina skole (ute). Det er uforpliktende å delta frem til høstferien (uke 40).


Feirer 30 år med Mogreinamarsj

Mogreina Grendeutvalg inviterer til jubileumsmarsj for hele familien.

(Mogreina, 9. september 2019) Søndag 15. september arrangeres Mogreinamarsjen, en artig og sosial turløype som passer for store og små. Fjorårets marsj samlet rekordmange 300 deltakere, og arrangør Visitmogreina regner med like mange når marsjen feirer 30-årsjubileum.

- Mogreinamarsjen er først og fremst en sosial happening der vi kombinerer en fin tur med morsomme aktiviteter for voksne og barn. Vi satser på at minst 300 tar turen i Mogreinaskogen også i år, sier leder av Visitmogreina Tom Rosenvinge.

Prøv noe nytt!
Mogreinamarsjen kan i år skilte med aktiviteter på skoleområdet og i løypa fra bidragsytere som Ullensaker Bygdekvinnelag, BMX Dal, Ullensaker, Hovin og Mogreina skolekorps med flere. I tillegg vil nystiftede Mogreina Idrettslag (MIL) være på plass med aktiviteter som passer for alle.

- Aktivitet skaper samhold, og det vil vi ha mere av i Mogreina. Det nye idrettslaget starter idrettsskole allerede onsdag 18. september, og derfor passer det bra å gi barna en smakebit allerede under Mogreinamarsjen, sier nestleder i Visitmogreina og leder for MIL, May Helen Lundberg.

Flotte premier
Mogreinamarsjen starter søndag 15. september fra kl 13. Deltakeravgiften er satt til kr 50 per familie som inkluderer et lodd som gir mulighet for flotte premier fra Nordic Choice Hotels, Råholt Bad, Lekia, Egon Jessheim og Kiwi Dal.

Det blir gratis saft til alle barn. I tillegg blir det mulig å kjøpe vafler. Det blir også griller tilgjengelig for alle som ønsker å ha med grillmat.

Program søndag 15. september:

 • 13.00-14.00 Løpende start av Mogreinamarsjen
 • 14.00 Grillene er varme
 • 15.00 Loddtrekning
 • 16.00 Arrangement slutt

Starter Idrettslag på Mogreina

Klart for idrettsskole allerede i september.

(Mogreina, 6. september 2019) Gladmelding til alle i Mogreina. Mogreina Idrettslag (MIL) er stiftet og vil starte idrettsskole for alle barn i alderen mellom tre og ni år.

- Alt for lenge har barna i Mogreina måttet reise ut av greina for å få et tilbud om fysisk aktivitet. Når Mogreina Idrettslag nå er i gang ønsker vi å tilby et lavterskeltilbud i lokalmiljøet til en svært overkommelig pris, sier leder av MIL May Helen Lundberg.

Allerede 18. september starter idrettsskolen på Mogreina skole, og påmelding skjer foreløpig via Facebook (se link under). 

MIL vil i første omgang tilby idrettsskole. I tillegg vil idrettslaget samarbeide aktivt med Ullensaker Idrettsråd og Visitmogreina for å starte byggingen av idrettsanlegg i Mogreina.

Styret i Mogreina Idrettslag består av følgende:
- May Helen Lundberg, leder
- Erik Holt, nestleder
- Wenche Dalmo, styremedlem
- Lars Wethal Eidem, styremedlem
- Ida Sand, styremedlem


Arrangerer lokalpolitisk grendedebatt - med snert!

Blir det fortsatt skole i Mogreina? Skal tettstedet med 2000 innbyggere endelig få idrettsanlegg? Og hvorfor er det fortsatt mange uten busstilbud og gang- og sykkelvei?

(Mogreina, 20. august 2019) Dette er noen av spørsmålene Mogreina Grendeutvalg vil ha svar på når det inviteres til lokalpolitisk debatt i og om Mogreina.

- I for mange år har Mogreina vært en «godt bevart hemmelighet» for

Kommunepolitikerne. Det vil vi gjøre noe med, nå er det Mogreinas tur til å prioriteres, sier leder av grendeutvalget Tom Rosenvinge.

Grendeutvalget har det siste halvannet året jobbet for å synliggjøre Mogreina generelt, samt å få fortgang i oppgradering av skolen, samt få på plass et idrettsanlegg i Mogreina.

- Vi har besøkt de fleste politiske partiene det siste året, nå er det naturlig at våre politikere får mulighet til å fremføre sitt politiske budskap foran Mogreiningene, fortsetter Rosenvinge.

Hvor: Mogreina skole, gymsalen

Når: Onsdag 4.september kl 19-20.30

Med: Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, MDG, Senterpartiet, Krf, Venstre og SV. I tillegg kommer Ullensaker idrettsråd.

Tema for debatten:

Mogreina skole
Mogreina har den eldste bygningsmassen av alle skolene i Ullensaker. Skal Mogreina skole bestå, og kan barna i Mogreina forvente seg tilsvarende læringsmiljø som andre barn i kommunen?

Idrettsanlegg i Mogreina
350 barn i Mogreina har ikke idrettsanlegg i nærmiljøet. Idrettsrådet har ved flere anledninger pekt på at nå er det Mogreinas tur. Mener politikerne det samme?

Innledning/deltakelse fra Ullensaker Idrettsråd.

Mogreina som lokalsamfunn
Skal Mogreina være et levende lokalsamfunn også i fremtiden? I så fall - hva vil de politiske partiene gjøre for Mogreina?

Stiller med barnevakt
- Vi regner med fullt hus og stinn brakke når vi drar i gang debatten. Derfor har vi åpnet SFO slik at barna har et sted å være mens foreldre engasjerer seg. Vi har booket gymsalen, så her skal det være stor takhøyde og forhåpentligvis gode diskusjoner med mye humor, avslutter Rosenvinge.


Grendeutvalgets respons på Agenda Kaupang-rapporten

(Mogreina, 3. april 2019) I en konsulentrapport levert Ullensaker kommune pekes det på nedleggelse av Mogreina skole som ett alternativ for innsparinger i kommunen.
Mogreina Grendeutvalg har tillit til at kommunepolitikerne i denne saken tar kloke beslutninger. Det innebærer en anerkjennelse av Mogreina som lokalsamfunn og med dette en fortsatt prioritering av Mogreina skole i årene som kommer for å sikre at Mogreinas barn får de samme rettigheter til et lokalt læringsmiljø som andre barn i Ullensaker. Mogreina skole har stått i tiår. Det skal den fortsette å gjøre.  


Lite eller veldig gjennomtenkt av rådmannen?

(Mogreina, 25. februar 2019) Rådmannen i Ullensaker kommune har i sitt fremlegg til tirsdagens formannskapsmøte anbefalt at det utarbeides en kommunedelplan for tettstedene Mogreina og Sand. Det er vi i Mogreina Grendeutvalg glade for da dette er særs viktig for disse lokalsamfunnene. Den videre formuleringen i innstillingen er vi derimot sterkt undrende til.

I rådmannens innstilling til Formannskapet heter det:

«Videre utviklingsgrep for tettstedene Mogreina og Sand gjennomføres på en helhetlig måte, gjennom en kommunedelplanprosess, i etterkant av kommuneplanrulleringen, og etter en avklaring rundt tredje rullebane. Avklaringer og vurderinger av større investerings- og utviklingstiltak på Mogreina og Sand, herunder en eventuell etablering av en ny idrettspark i Mogreina utsettes, og vurderes i det kommende kommunedelplanarbeidet. Unntatt fra dette er et framtidig treningsanlegg for Norges fotballforbund på Sand».

Uavhengig av en tredje rullebane (hvis motstand synes å øke) bor det barn og unge i Mogreina og på Sand. Vi finner det lite sannsynlig at rådmannen mener at eksisterende boliger skal innløses dersom tettstedene innlemmes permanent i en gul flystøysone. I så fall skulle rådmannens argumentasjon innebære at det er forsvarlig å bo på disse tettstedene, men ikke å gå på skole eller drive fysisk aktivitet.

Barn og unge vil leve og bo på Mogreina og Sand også i fremtiden. Disse må ivaretas på lik linje med Ullensakers barn og unge forøvrig. Om noe, burde det investeres ekstra i disse områdene nettopp fordi de er og kan bli ytterligere støyutsatt.

I saksfremlegget argumenteres det forøvrig også for områdene for skolen og Idrettsrådets foreslåtte areal til idrettspark allerede er innenfor gule støysoner. Skal man lese innstillingen som fanden leser bibelen, kan man fort trekke en konklusjon om at dette er starten en planlagt nedtrapping av tettstedene Mogreina og Sand.

Det er helt umulig å si noe om når en eventuelt tredje rullebane kommer, og hvilke konsekvenser dette vil få. En avventing innebærer derfor en stopp i utviklingen av Mogreina og Sand på ubestemt tid. Dette kan ikke være god lokalpolitikk.

Vi tillater oss også å spørre hvorvidt unntaket for fotballforbundets treningsanlegg på Sand er gjennomtenkt. Vi unner både Sand og fotballforbundet et treningsanlegg, men enten bygges det, eller det bygges ikke. Det kan ikke være slik at landslaget i fotball er viktigere for kommunen enn 400 barn i Mogreina. Heller ikke at tillatelse gis i forhold til hvem som betaler regningen.

Alt i alt bærer rådmannens innstilling preg av en økonomisk utfordret administrasjon som ikke har tenkt nøye nok gjennom konsekvensene av de signalene man sender. Det er likevel Ullensakers politikere som har ansvaret for å styre og prioritere. Og som skal ta beslutningen. Vi stoler på at de nok en gang viser besluttsomhet og klokskap. Avklaringer og vurderinger av større investerings- og utviklingstiltak på Mogreina og Sand kan ikke utsettes.


Årsmøtepapirer for Mogreina Grendeutvalg

12. februar kl. 19.30 avholder Mogreina Grendeutvalg årsmøte på Mogreina skole. I linken under kan du laste ned årsmøtepapirene og protokoll.

Vi håper så mange som mulig har lyst og tid til å komme!


Årsmøte Mogreina Grendeutvalg

Mogreina Grendeutvalg avholder årsmøte tirsdag 12. februar 2019 kl. 19.30 på Mogreina skole.

Til behandling:

 • Godkjenning av årsberetning 2018.
 • Godkjenning av regnskap 2018.
 • Behandle innkomne forslag.
 • Vedta handlingsplan 2019.
 • Vedta budsjett 2019.
 • Valg av styre, revisor og valgkomité.

Saker som ønsket behandlet på årsmøtet må være styret i hende senest 29. januar.

E-post: mgu@visitmogreina.no

Årsmøtepapirene vil bli tilgjengeliggjort på www.visitmogreina.no tirsdag 5. februar.


(Mogreina, 11. januar 2019) «Tilskudd til nærmiljøtiltak» - populært kalt Grendepotten - ble kuttet i kommunebudsjettet fra 2019. Det blir derfor ingen nærmiljøtiltaksmidler til fordeling i 2019.

Kommunen ønsker imidlertid å gjøre oppmerksom på at det fremdeles er tilskuddsordninger til lag/foreninger og andre kulturaktører. Sjekk link under!

https://www.ullensaker.kommune.no/tilskudd 


Ber kommunen sette av areal til fremtidig utvidelse av Mogreina skole

(Mogreina, 2. desember 2018) Mogreina Grendeutvalg vil sterkt anmode om at kommunen i det videre arbeidet med kommuneplan tar med et tilstrekkelig areal som settes av til offentlig formål slik at et areal for en fremtidig utvidelse av Mogreina skole er sikret i tråd med kommunens egne planer.

Last ned hele Grendeutvalgets brev til Ullensaker kommune i linken under. 


Ett skritt i riktig retning

Mandag annonserte opposisjonen i Ullensaker at de ønsker å sette av midler til forarbeid knyttet til påbygg av skolen og etablering av idrettsanlegg i Mogreina.

(Mogreina, 26. november 2018) Ap, SV og MDG forslår i RB å sette av 500.000 kroner til forarbeid med påbygg ved Mogreina skole og etablering av flerbrukshall og sjuer kunstgressbane i tilknytning til skolen. Tiltaket er i tråd med hva Mogreina Grendeutvalg og Ullensaker Idrettsråd har bedt om.

- Dette er helt klart ett skritt i riktig retning. Vi regner med at Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og KrF også ser nødvendigheten av å følge opp kommunens tidligere vedtak, og at det synliggjøres i budsjettbehandlingen uavhengig av eventuell nærings- eller eiendomsskatt, sier Leder av Mogreina Grendeutvalg, Tom Rosenvinge.

Grendeutvalget har det siste halvåret jobbet aktivt for Mogreinas unge befolkning som stadig øker i omfang. Søndag mottok Formannskapet i Ullensaker kommune et felles brev fra Grendeutvalget og Idrettsrådet der man nettopp ber om at det settes av prosjektmidler til idrettshall og oppgradering av skolen når kommende års budsjetter skal legges, i tråd med de planer om kommunen selv har lagt for videre utvikling av Mogreina som oppvekstsenter.

- Skolen er den eldste i Ullensaker som ikke har fått vesentlige oppgraderinger. Den er en viktig bærebjelke i Mogreina som må oppgraderes i kombinasjon med bygging av en basishall som vil gi barn og unge i Mogreina et tilsvarende lærings- og aktivitetsmiljø som øvrige barn i Ullensaker. Nå er det Mogreinas tur, sier Rosenvinge.

Se faksimilie under for mer informasjon.


Slutt for utleie av grendehuset - jakter investor

Norrøna Grendehus på Mogreina legges ned inntil videre. Nå jakter Grendeutvalget på en samarbeidspartner som ønsker å utvikle den 1,5 mål store tomten sentralt i Mogreina.

(Mogreina, 15. november 2018) Norrøna Grendehus har i en årrekke fungert som samfunnshus til allmenn nytte for alle i og utenfor Mogreina. Nå er det imidlertid slutt. Vedlikeholdsetterslep og mangler har blitt så store at det ikke lenger er forsvarlig å leie ut bygget.

- Vi skulle veldig gjerne ha fortsatt driften av Norrøna, men vi er avhengig av at bygget tilfredsstiller krav til sikkerhet. Når så ikke er tilfelle må vi tenke alternativt, sier leder av Mogreina Grendeutvalg, Tom Rosenvinge.

På oppdrag fra Grendeutvalget har byggmester, elektriker, fyringstekniker og brannvernskonsulent gjennomgått bygningsmassen. Tilbakemeldingene viser at grendehuset per i dag ikke tilfredsstiller krav til utleie, og at kostnadene for å sette grendehuset tilbake i stand er større enn det fremtidige inntektspotensialet.

- Grendeutvalget skal tilrettelegge for mest og best mulig aktivitet for barn og unge i Mogreina skolekrets. Norrøna har vært et flott tilbud, men alt har sin tid. Nå må vi se på alternative måter å skape et godt aktivitetstilbud for de 350 barna i Mogreina, sier Rosenvinge.

En av mulighetene Grendeutvalget nå ser på, er muligheten for å omregulere den vel 1,5 mål store tomten.

- Styret har et ansvar for å forvalte de verdier grendeutvalget besitter på en best mulig måte. Dersom vi kan frigjøre kapital bør vi kunne finne mange gode formål som vil komme barn og unge til gode på Mogreina, avslutter Rosenvinge.

For utfyllende informasjon, se vedlegg under.


Grendeutvalget kaller inn til møte om Norrøna Grendehus

En av Grendeutvalgets oppgaver er ansvaret for Norrøna Grendehus som har fungert som forsamlingslokale for utleie i mange år.

I løpet av 2018 har Norrøna mistet flere faste leietakere. Samtidig er det et betydelig vedlikeholdsetterslep på bygget. Det er konstatert lekkasje i tak, og varmeanlegget er defekt. I tillegg er det betydelige råteskader i bygningsmasse.

Disse kostnadene sett opp mot en estimert nedgang i leieinntekter, gjør at Grendeutvalget er avhengig av å tenke nytt. I den anledning kalles det inn til møte på Norrøna Grendehus torsdag 15. november kl 19.30.

Agenda:
- Tilstandsrapport for Norrøna
- Diskusjon angående alternativer for drift av Norrøna

Vi ønsker alle velkommen til en god diskusjon til Mogreinas beste. Inntil videre har Grendeutvalget stanset utleie av Norrøna.


Penger til kodeklubb og bueskyting

Mogreina Grendeutvalg har tildelt midler fra Grendepotten. I 2018 er det barn med pil, bue og pc som får nyte godt av midlene.

(Mogreina, 18. oktober 2018) Hvert år har Mogreina Grendeutvalg gleden av å tildele midler til nærmiljøtiltak til lokale lag og foreninger. Pengene, som er en tildeling fra kommunen, skal initiere og støtte positiv aktivitet som fremmer et godt nærmiljø.

- Ullensaker kommune er egentlig ganske kule! Hvert år mottar vi i Grendeutvalget et tilskudd til nærmiljøtiltak, populært kalt "Grendepotten», som lag og foreninger kan søke om tildeling fra. Veldig hyggelig for oss, og veldig gledelig for de som drar nytte av pengene, sier Tom Rosenvinge, leder av Mogreina Grendeutvalg.

For 2018 har Mogreina Grendeutvalg valgt å tildele midler til Mogreina Kodeklubb (kr 15.000) og Ullensaker Bueskytterklubb (kr 5.500).

Mogreina Kodeklubb er et nytt tiltak som raskt har blitt populært blant barn i Mogreina. Kodeklubben drives av engasjerte foreldre gjennom FAU Mogreina skole, og tilbyr databasert koding på en morsom måte. Pengene fra Grendepotten vil gå til å utvikle aktivitetstilbudet som fungerer som et supplement eller alternativ til fysiske aktiviteter.

Ullensaker Bueskytterklubb har de siste årene bygget anlegg i Mogreina. Nå intensiveres rekrutteringen, og midlene vil gå til utstyr for barn og unge i Mogreina.


Hvor er verdigheten, OSL?

Det var en gang en spelemann som kjøpte seg ei ku. I motsetning til i sangen trivdes både Per Spelmann og kua rett så godt. Kua fikk gresse som den ville, og den ga rikelig med melk til både Per og Pål og sikkert Espen Askeladd også.

Årene gikk, og etter hvert som kua blei større og større ga den melk til fler og fler. Det var bare ett problem. Beitet som kua gikk på var i ferd med å bli for lite. Det kan da vel ikke gjøre så mye om kua får beite litt på annenmanns grunn, tenkte Per og gjorde sine hoser grønne for sine naboer.

Og slik gikk det til at kua sakte men sikkert spiste seg utover, lenger og lenger inn på jordene rundt. Litt for langt, synes naboene. Men nå var både Per og Pål og Espen, ja kongen med, så avhengig av kua at det var svært få som brydde seg om hvor kua gikk, hva kua spiste og hvor høyt den rauta så lenge de fikk melk.

For kua var blitt både feit og ven. Den var blitt den flotteste kua i hele Norden, ja til og med flottere enn både Søren og Svante kunne skilte med i sør og i øst.

Og Per var blitt storkar, akkurat som Bør Børson. Han talte i store ord om alt hva melka betydde for landet. At han fikk både gull og sølv på bekostning av naboene var mest å forvente, så viktig som Per var blitt, mente han.

Og hadde dette vært et godt gammeldags norsk eventyr hadde det vært snipp, snapp, snute, så var eventyret ute. Men det er det faktisk ikke, OSL. Vi lever ikke i eventyrland. Dette er 2018. Og i 2018 oppfører vi oss ikke som om Per Spelmann som sjonglerer mellom ku og fele, alt ettersom hva som passer ham best.

I 2018 opptrer vi med verdighet. Vi har innført CSR, eller bedriftens samfunnsansvar, som det heter på norsk. OSLs samfunnsansvar strekker seg til å forsyne resten av landet med lufttrafikk og midler til å opprettholde flesteparten av flyplassene vi har. OSL går dundrende overskudd hvert eneste år, penger som kommer godt med både i statskassen og i kommune-Norge. Viktig - absolutt, men til hvilken pris?

Vi har fortsatt til gode å høre ett ord - én setning - én argumentasjon - som tar utgangspunkt i de som må betale regninga. Ikke en eneste tanke eller ett eneste tiltak i favør av naboene som kua tramper på hver eneste dag, og som de ved bruk av en kartkopi påført litt rødt og gult i verste fall slenger ut i en 30 år lang usikkerhet.

Med torsdagens offentliggjøring av nye støykart sår OSL tvil, usikkerhet og forvirring for alle som bor på østre side av Gardermoen. OSL er enda ett skritt nærmere eget mål om å bli Nordens største kjøpesenter. Men til hvilken kost? Det er det på tide at også OSL tenker på...

Innlegget ble publisert i Romerikes Blad 15. oktober 2018 Nå er det Mogreinas tur!

(Mogreina, 8. oktober 2018) Ullensaker kommune har gjennom tydelig og god strategisk planlegging på kommuneplannivå tatt noen tydelige valg i retningene for utvikling av kommunen etter at hovedflyplassen kom til Gardermoen. Dette illustreres godt gjennom et regionalt sentrum på Jessheim og en tilhørende og tydelig tettestedstruktur som skal gi Ullensakers befolkning et alternativ til å bo i «byen».

Gjennomgående er det mange unge og nyetablerte som velger å etablere seg i tettstedene og kommunen har vært dyktig til å bygge opp gode oppvekstsentre i disse områdene med et godt tilbud både på skole og fritid. Eksempelvis kan nevnes Kløfta, Nordkisa, Borgen, Sand/Hovin og Algarheim som har fått skole og/eller fritidsløft. Alle fornuftige og gode tiltak som bidrar til å gjøre Ullensaker til et godt sted å bo og vokse opp.

De siste 10 årene har kommunen investert og prioritert i skole og/eller idrettstilbud i alle disse tettstedene med unntak av Mogreina, til tross for at også Mogreina har hatt en betydelig befolkningsvekst, hovedsakelig av yngre mennesker som velger å etablere seg med familie i området.

Det er liten tvil om at skolen har et større utvidelse- og moderniseringsbehov. Mogreinas befolkning var derfor svært fornøyd da skolen sammen med nye idrettsflater og hall ble satt på dagsorden i kommunestyret høsten 2014. Den gang valgte man å prioritere Algarheim først.

Når det prosjektet nå fullføres må det være Mogreinas tur. Skal man skape gode oppvekstmiljøer er det av avgjørende betydning å både ha et godt skole- og fritidstilbud. Dette finnes nå i alle kommunens tettsteder med unntak av Mogreina. I Mogreina er det nemlig ikke gjort noen større investeringer de siste 40 årene utover en brakkerigg til skolen.

For ordens skyld kan nevnes at på grunn av manglende idrettsflater finnes det ikke noe lokalt idrettslag i Mogreina. Dette medfører at 350 barn i barneskolealder og yngre splittes på en rekke ulike klubber. I noen tilfeller har enkelte årganger bedrevet samme idrett i fire ulike klubber samtidig. Samtlige utenfor Mogreina - sågår også utenfor kommunen.

For Mogreinas unge befolkning som stadig øker i omfang, er det nå av avgjørende betydning å få opp et godt og samlet tilbud for barn- og unge, når nå kommende års budsjetter skal legges i tråd med de planer om kommunen selv har lagt for videre utvikling av Mogreina som oppvekstsenter.

Skolen er en viktig bærebjelke i Mogreina som må oppgraderes i kombinasjon med en flerbrukshall. Barn i Mogreina har krav på et tilsvarende lærings- og aktivitetsmiljø som øvrige barn i Ullensaker.

Innlegget ble publisert i Romerikes Blad 8. oktober 2018


Rekordoppmøte i Mogreina

Over 300 møtte opp på Mogreinamarsjen.

(Mogreina, 16. september 2018) Over 300 mennesker stilte til start da Mogreinamarsjen ble arrangert for 29. gang søndag.

- Utrolig moro at så mange engasjerte mennesker stiller opp for Mogreina, sier arrangementsansvarlig May Helen Lundberg.

Viktig å samle greina
Med nesten 2000 innbyggere er Mogreina et betydelig tettsted i Ullensaker. Mogreinamarsjen er ett av flere sosiale tiltak Grendeutvalget arrangerer for å forsterke Mogreina som et godt sted å bo med gode tilbud til alle i bygda. Lundberg mener denne type arrangementer er viktig.

- Når over 300 personer stiller opp, både på grunn av marsjen, så vel som det sosiale i etterkant, er det klart at slike tilstelninger er av stor betydning. Dette bidrar _til å forsterke det gode miljøet vi har i Mogreina, sier Lundberg.

Dagens turløype på snaue tre kilometer inneholdt poster med spørsmål rettet mot store og små. I motsetning til tidligere år var start og mål flyttet fra grendehuset til skolen. Representanter fra skolekorpset, bygdekvinnelaget, speideren, _FunHouse og golfen bidro til aktiviteter gjennom arrangementet.

Nordic Choice Hotels, Lekia Kanutten, Sport1, Blomsterverden, Fun House, Kiwi Dal, Egon Jessheim, Fabel Studio, Nes Svømmehall og Munter Sport- og Gastro Bar stilte alle opp med premier til arrangementet.


Klart for høstens vakreste eventyr!

16. september arrangeres Mogreinamarsjen, en artig og sosial turløype som passer like godt for voksne som for barn. Det blir morsomme poster og trekning av flotte premier etter gjennomført marsj.

Start og mål: Mogreina skole

Program:

13.00-14.00 Løpende start Mogreina marsjen

14.00 Grillene er varme

15.00 Loddtrekning

16.00 Arrangement slutt

Aktiviteter på skoleområdet av FunHouse, Speideren og Ullensaker Bygdekvinnelag under hele arrangementet.

Pris: Kr 50 per familie. Da er du også med i trekningen av svært flotte premier!

Salg av vafler og pølser til å grille på bålet

Gratis saft til alle barn!

Ta med grillmat, bord og stol - så ordner vi grill!Interesseorganisasjon mot tredje rullebane

(30. mai 2018) Nei til tredje rullebane er en interesseorganisasjon for berørte innbyggere i forbindelse med planlegging og en ev. utbygging av en tredje rullebane på Oslo Lufthavn Gardermoen. Organisasjonen skal ivareta natur, miljø og berørte innbyggere i forbindelse med planlegging av en tredje rullebane på Oslo Lufthavn.

Onsdag 6. juni kl. 18 arrangeres ekstraordinært årsmøte i Ullensaker Rådhus der organisasjonen formelt blir stiftet. Grendeutvalget oppfordrer flest mulig til å stille opp - vi møter selvfølgelig selv!


Grendepotten for 2018!

Grenepotten er et lokaltilskudd som Grendeutvalgene i kommunen fordeler på vegne av Ullensaker kommune. Grendepotten har nå skiftet navn til "Tilskudd til nærmiljøtiltak", men summen (40.000) og kriteriene er lik. Les mer om hva som skal til for at ditt vel, lag eller forening kan søke om midler på linken under. Frist for søknad er 30.juni.

Grendepotten


BaneNor vurderer etablering mellom Hauerseter og Mogreina

(08. mai 2018) Mogreina Grendeutvalg er gjort kjent med at Bane Nor planlegger ny kombi- og tømmerterminal for godstransport på jernbane mellom Hauerseterkrysset og Mogreinakrysset på østsiden av dagens togtrasé. Vi har bedt Ullensaker kommune om en redegjørelse. Les mer under.


På tide å prioritere Mogreina

Nytt styre i Grendeutvalget vil ha Mogreina på kartet.

(20. april 2018) Mogreina Grendeutvalg valgte i februar nytt styre. Grendeutvalget ønsker et større engasjement fra egne innbyggere, samt fra kommunen.

- Mogreina står ved et veiskille. Selv om det de senere årene har vært en positiv tilflytning, har ikke Mogreina utviklet seg i takt med resten av kommunen. Med så mange fine folk samlet på ett sted må det være mulig å gjøre noe med dette, mener Tom Rosenvinge, leder i Mogreina Grendeutvalg.

Les hele pressemeldingen ved å trykke på knappen under!


Sessvoll: Oppgraderer skytefeltet

(04. april 2018) Mogreina Grendeutvalg ser positivt på forsvarets planer om å ivareta miljøperspektivet i forbindelse med opprustningen av skytterbanen på Sessvollmoen.

Grendeutvalget ønsker likevel å påpeke at det må iverksettes tilstrekkelig støyavbøtende tiltak for Mogreinas befolkning. Les høringssvaret ved å trykke på knappen under!